Pudingos alm?s t?szta

2023-01-18

sponsored links


Ez egy nagyon egyszer?, ?s olcs?, de nagyon finom alm?s s?tem?ny. Ennek a t?szt?nak a receptj?t ?rdemes b?rmilyen lapok s?t?s?hez haszn?lni (pl citrom szelet, karamell szelet stb).

Hozz?val?k a t?szt?hoz (a legfinomabb, legpuh?bb t?sztalap):

- 45 dkg liszt, 2 toj?s, 1 tasak szalak?li, 2 te?skan?l citroml?, csipetnyi s?, 7 ev?kan?l olaj, 7 ev?kan?l tej, 7 ev?kan?l cukor.

? A t?ltel?khez:

- 1.3 kg alma reszelve (vagy k?s?s apr?t?ban apr?tva), 2 tasak van?li?s pudingpor, 30 dkg cukor, 3 dl v?z, 1-2 te?skan?l ?r?lt fah?j, 1-2 te?skan?l van?lia aroma.

Elk?sz?t?se:

A szalak?lit a citroml?vel elkeverj?k, majd a t?bbi hozz?val?val egy?tt ?sszegy?rjuk. H?rom r?szre osztjuk, majd majd mindeniket kb 35?28 cm-es t?glalapp? ny?jtjuk, enyh?n lisztezett fel?leten. Ezut?n szerre 180 fokos s?t?ben 12 perc alatt megs?tj?k.
Az alm?t, a cukrot, a vizet, meg az ?zes?t?ket felf?zz?k, majd kb 5 percig f?zz?k. A pudingport kikavarjuk 1 dl hideg v?zzel, majd hozz?adjuk, ?s s?r?re f?zz?k. Langyosra h?tj?k.
V?g?l a lapokat bet?ltj?k az alma kr?mmel, nehez?ket helyez?nk r?, ?s legal?bb 30-60 percig hagyjuk sz?pen ?ssze?llni. Ezut?n szeletelj?k.
Megj: A tetej?re fah?jas porcukrot sz?rhatunk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2023/01/puding...

sponsored links

Keres?s