Pucér csokikrémes torta
sponsored links
Pucér ét és fehércsoki krémes torta |
Este elég késõn szólt a fiam, hogy a kolléganõjüket másnap meglepnék születésnapjára egy tortával, ha gyorsan tudok valami csokikrémeset kreálni...?
Reggel nem volt otthon jármû, ezért körbenéztem a spájzban, és a fellelt alapanyagokból összehoztam egy tortát.
Sütöttem egy 6 tojásos olajos piskótát, e recept alapján (katt!)
Krém:
10 deka étcsoki
10 deka fehércsoki
10 deka cukor
2,5 deci állati habtejszín
25 deka margarin
A tejszínt a cukorral tûzre tettem, forrás után beleadtam az apróra tördelt csokoládékat (a fehéret is, az étcsokit is). Néhány percig kevergetve fõztem, majd a tûzrõl levéve egy diónyi margarint hozzákevertem, aztán kihûtöttem, majd 2 órányi idõre hûtõbe tettem. Mikor a 2 óra lejárt, kivettem.
A szobahõmérsékletû margarint jól kikevertem - én tettem hozzá 1 evõkanál porcukrot is. Sõt, mivel 1 evõkanálra való natúr kakaóport is találtam, azt is belekevertem, meg belereszeltem 1 szem tonkababot. A tonkababot egyszer egy barátnõmtõl kaptam ajándékba - kis mennyiség is igen kellemes ízt ad a kakaós-csokoládés krémeknek.
A hûtõbõl kivett csokoládékrémet elektromos habverõvel jól felhabosítottam, aztán kanalanként hozzádolgoztam a kikevert margarinhoz. Nagyon könnyû, selymes krémet kaptam, nem volt túl édes.
A 3 lapba vágott piskótát 2 helyen betöltöttem a krémmel, hagytam a tetejére is, az oldalát pedig nem kentem körbe. Ezt hívják pucér, vagy meztelen tortának. Én eddig még ilyet nem csináltam, mert "befejezetlen" érzésem volt az ilyen torták láttán....?
De most az oldalára kevés is lett volna a krém.
Tetejét kiraktam magozott meggybefõttel(40 szem), megszórtam kevés tortadarával, és éppen elkészültem vele, mikor jött érte a fiam.
Remélem, finom lett! ?
Remélem, finom lett! ?