Prósza
sponsored links
Már biztosan említettem, hogy Édesapám ágán zalai gyökereim vannak. A nyarakat rendszeresen Nagyszüleimnél töltöttem, így jónéhány helyi étel a szívem csücske csakúgy, mint a zalai táj.
Így van ez a prószával is, imádom enni, de most elõször készítettem el. Már csak azért verem a fejem a falba, mert ennél egyszerûbb étel kevesebb van - miért vártam eddig az elkészítésével?
Fél liter tej, 2 egész tojás, só és liszt segítségével sûrû palacsintatésztát készítettem, melyet egy bõ óráig pihentettem.
4 szem közepes burgonyát megtisztítottam, vékonyra szeleteltem és besóztam.
Egy nagyobb tepsit kizsíroztam, a burgonyaszeleteket a tepsi aljára szórtam és a palacsintatésztát ráöntöttem. Tejföl pöttyökkel szórtam meg.
Elõmelegített sütõben addig sütöttem, míg a teteje szép piros lett.
Salátával vagy egy csésze teával, egy pohár borral vagy sörrel tökéletes vacsora.
Nálunk most grillezett szûzpecsenyéhez volt a köret nagy sikert aratva.