Prézliben rántott csirkecomb steak burgonyával

2014-06-18

sponsored links





Hozzávalók 2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 2,5 dl tej, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kakukkfû; 
a panírhoz: 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál prézli, 4 dl olaj, só;
 a steak burgonyához: 30 dkg vékony héjú burgonya, só, 2-3 evõkanál olaj, bors, fûszerpaprika, õrölt kömény

Elkészítése: A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és betesszük a tejbe. Hozzáadjuk a borsót, a kakukkfûvet, enyhén megsózzuk és beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd légmentesen befedjük és 12 órát pácolódni hagyjuk benne. Másnap kivesszük és szárazra töröljük. A tojásokat felverjük és megsózzuk. A csirkecombokat elõbb lisztbe, aztán tojásba és végül prézlibe mártogatjuk, majd a forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlõre szedjük és tálalásig melegen tartjuk. A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig elõfõzzük, majd leszûrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fûszerpaprikával meg õrölt köménnyel. Forró sütõben pirosra sütjük. Salátával tálaljuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/06/pr...

sponsored links

Keres?s