Provence fûszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával
sponsored links
Most nyáron rengeteg uborkát ettem. Szeretem magában, kovászosnak vagy ecetes is lehet, de salátában vagy éppen ahogy most eltettem nem régiben vödrös savanyúnak is. Képes vagyok egy üveg ecetes uborkát megenni magában. :) Egy töltött csirkecomb néha egy komplett ebéd, mert sokszor a töltelék maga a köret, mint ahogy ebben az esetben is, de a biztonság kedvéért, néha fõzök mellé egy kevéske rizst, vagy sütök mellé krumplit, ami éppen illik hozzá.
Gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom. A fûszerkeveréket a Fûszerész.hu oldalon lehet megrendelni.
Provance fûszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 egész csirkecomb
10 dkg kuszkusz
7 dkg fetasajt
1/4 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
2-3 teáskanál provence fûszerkeverék
4 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só
bors
a körethez:
15 dkg barnarizs
2 teáskanál rizsfûszer
az ecetes csemege uborka salátához:
1 üveg ecetes uborka
50 dkg görög joghurt
1 csokor friss kapor
2 teáskanál dijoni mustár
1 evõkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A kuszkuszt dupla mennyiségû forró vízzel leöntjük, lefedjük és hagyjuk megdagadni. A fetasajtot, a paprikát, az újhagymát és a szalonnát apróra daraboljuk, majd a kuszkuszhoz adjuk és sóval, borssal ízesítjük. A combok bõre alá töltjük, majd mindegyiket egy jénai tálba helyezzük. Megszórjuk provence fûszerkeverékkel, öntünk alá kevé olajat és bort, majd alufóliával letakarva elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 30 percben alufólia nélkül sütjük, hogy a bõre szép aranybarna és ropogós legyen.
Közben elkészítjük a köretet és a salátát. A rizst háromszoros vízmennyiségben megfõzzük a hozzáadott rizsfûszerrel.
A salátához az ecetes uborkákat apróra daraboljuk, hozzáadjuk a görög joghurthoz és felaprított kaporral, mustárral, citromlével, mézzel és zúzott fokhagymával kikeverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.
Gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom. A fûszerkeveréket a Fûszerész.hu oldalon lehet megrendelni.
Provance fûszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 egész csirkecomb
10 dkg kuszkusz
7 dkg fetasajt
1/4 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
2-3 teáskanál provence fûszerkeverék
4 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só
bors
a körethez:
15 dkg barnarizs
2 teáskanál rizsfûszer
az ecetes csemege uborka salátához:
1 üveg ecetes uborka
50 dkg görög joghurt
1 csokor friss kapor
2 teáskanál dijoni mustár
1 evõkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A kuszkuszt dupla mennyiségû forró vízzel leöntjük, lefedjük és hagyjuk megdagadni. A fetasajtot, a paprikát, az újhagymát és a szalonnát apróra daraboljuk, majd a kuszkuszhoz adjuk és sóval, borssal ízesítjük. A combok bõre alá töltjük, majd mindegyiket egy jénai tálba helyezzük. Megszórjuk provence fûszerkeverékkel, öntünk alá kevé olajat és bort, majd alufóliával letakarva elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 30 percben alufólia nélkül sütjük, hogy a bõre szép aranybarna és ropogós legyen.
Közben elkészítjük a köretet és a salátát. A rizst háromszoros vízmennyiségben megfõzzük a hozzáadott rizsfûszerrel.
A salátához az ecetes uborkákat apróra daraboljuk, hozzáadjuk a görög joghurthoz és felaprított kaporral, mustárral, citromlével, mézzel és zúzott fokhagymával kikeverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.