Provanszi sült csirkecomb vajon pörgetett zöldségekkel - karcsúsítás élvezettel
sponsored links
Folytatom a sült csirkecomb sorozatot. Lassan érik már egy összefoglaló az elmúlt idõszak általam elkövetett sült csirkecomb variációiból.
Már kezdtem azt hinni, hogy kifogyok a fûszerötletekbõl, amikor kipattant egy isteni szikra és úgy döntöttem, hogy most provanszi ízekre hangolom a csirkecombokat. Köretként ismét színes, vajban forgatott, roppanós zöldségeket terveztem, hiszen sem ízben, sem látványban nem bírok elképzelni ettõl illõbbet egy provanszi sült csirkéhez. A fiatalok kaptak természetesen francia krumplipürét is az illatos, ropogósra sült combok mellé, a szelektíven étkezõ családtagok pedig jó sok vajon pörgetett zöldséget.
Természetesen elsõ lépésben fûszerkeveréket készítettem és ezzel pácoltam kicsit a combokat.
A provanszi fûszerkeverék lelke a tájegységre jellemzõ fûszernövények összjátéka, melynek különlegessége a levendula virág, amely megkoronázza, illetve megkülönbözteti más, mediterrán fûszerkeverékektõl. Ugyanakkor az a véleményem, hogy ennek híján is nagyszerû provanszi sülteket készíthetünk. Nekem szerencsém volt, mert nem régen kaptam egy kis csomaggal egy kedves gasztroblogger társamtól, ha nem lett volna készleten, akkor egyszerûen kihagyom.
Hozzávalók 6 adaghoz:
6 nagyobb, sütni való csirkecomb
1 fej fokhagyma héjasan gerezdekre bontva ...