Provance-i göngyölt
sponsored links
Hozzávalók:
1 db húsos hasalja szalonna (ami olyan kis téglányi darab)
50 dkg darált hús
6 gerezd fokhagyma
2 tk. fûszerpaprika
4 ek. provance-i fûszerkeverék
( én ezt házilag egyenlõ arányú morzsolt zsálya, rozmaring, bazsalikom, oregánó, majoranna, kevés kakukkfû és szárított levendulavirág keverékébõl szórtam)
1 szál póréhagyma
2 ek. olaj
Elkészítés:
A darált húst beízesítem a fûszerkeverékkel ízlés szerint, belenyomok egy-két gerezd fokhagymát,rászórom a paprikát, majd kézzel jól összedolgozom és egy rudat formázok belõle. A húsos hasalja szalonnát kiterítem, az egyik végére ráteszem a kolbászhús rudat, és mint a bejglit, feltekerem. Éles késsel szeletekre vágom, fogpiszkálóval megtûzöm. Egy tepsibe épp csak annyi olajat teszek, hogy míg sül ki a tekercsekbõl saját zsír, le ne égjenek. Ráfektetem a göngyölt szeleteket, majd a fûszerkeverékkel beszórom õket, és rápakolom a karikára vágott póréhagymát és a
megtisztított fokhagyma gerezdeket. Elõmelegített sütõbe tolom, de nem fedem le. Kb. másfél óra múlva szép ropogósra sül.
Ma ez a finomság került az asztalunkra. Tegnap este elõkészítettem, ma már csak sütõbe kellett pakolni a szeleteket, és megszórni hagymával. aki nem szeretne bajlódni a tekercs összeállításával, az kilóra mérve készen is megveheti egyik nagy áruházunk hús osztályán. Van amikor én is ott szerzem be, most azonban adott volt hozzá itthon minden. Krumplipürével tálaltam, a saját adagomhoz begyûjtöttem a tepsibõl szinte az összes ropogós hagymadarabot, és krémesre sült fokhagymagerezdet.
1 db húsos hasalja szalonna (ami olyan kis téglányi darab)
50 dkg darált hús
6 gerezd fokhagyma
2 tk. fûszerpaprika
4 ek. provance-i fûszerkeverék
( én ezt házilag egyenlõ arányú morzsolt zsálya, rozmaring, bazsalikom, oregánó, majoranna, kevés kakukkfû és szárított levendulavirág keverékébõl szórtam)
1 szál póréhagyma
2 ek. olaj
Elkészítés:
A darált húst beízesítem a fûszerkeverékkel ízlés szerint, belenyomok egy-két gerezd fokhagymát,rászórom a paprikát, majd kézzel jól összedolgozom és egy rudat formázok belõle. A húsos hasalja szalonnát kiterítem, az egyik végére ráteszem a kolbászhús rudat, és mint a bejglit, feltekerem. Éles késsel szeletekre vágom, fogpiszkálóval megtûzöm. Egy tepsibe épp csak annyi olajat teszek, hogy míg sül ki a tekercsekbõl saját zsír, le ne égjenek. Ráfektetem a göngyölt szeleteket, majd a fûszerkeverékkel beszórom õket, és rápakolom a karikára vágott póréhagymát és a
megtisztított fokhagyma gerezdeket. Elõmelegített sütõbe tolom, de nem fedem le. Kb. másfél óra múlva szép ropogósra sül.
Ma ez a finomság került az asztalunkra. Tegnap este elõkészítettem, ma már csak sütõbe kellett pakolni a szeleteket, és megszórni hagymával. aki nem szeretne bajlódni a tekercs összeállításával, az kilóra mérve készen is megveheti egyik nagy áruházunk hús osztályán. Van amikor én is ott szerzem be, most azonban adott volt hozzá itthon minden. Krumplipürével tálaltam, a saját adagomhoz begyûjtöttem a tepsibõl szinte az összes ropogós hagymadarabot, és krémesre sült fokhagymagerezdet.