Protein palacsinta( low carb )
sponsored links
Újonnan az utifûmaghéjjal kisérletezem, meg kell mondjam, elég jó eredménnyel. Még nem sikerült olyat csinálnom vele, ami nagyon rossz lett volna, vagy nem sikerül. Ez a palacsinta is jó lett, és pont azt hozza, mit elvár tõle az ember, persze minimális szénhidrát tartalommal.
Van 2 és fél zacsi Norbis vanília ízû sheak porom. Nálunk a vaníliásat csak a férjem issza, de így palacsintának azt hiszem én el fogom koptatni :D
(Forrás: itt) Nekem sokkal vékonyabb olyan igazi palacsinta szerûre sikerült, mint az a forrás képen szerepel. Nekem így jobban ízlik is. Cukormentes lekvárral, és u1 nutellával ettem :D
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 250 ml tej ( ez lehet sima vagy kókusz, de szerintem bubis vízzel is jó)
- 40g sheak por
- 10g porrá õrölt utifûmaghéj
- kókusz olaj vagy kókusz zsír a sütéshez
- 1 fél tk fahéj
Elkészítés:
A tojásokat a protein porral simára kevertem, hozzá adtam a fahéjat, majd a tej felét. Aztán az utifûmaghéjjal simára kevertem, és felöntöttem a maradék tejcsivel. Egy palacsinta sütõbe olvasztottam kókusz zsírt, és szokásos módon, talán egy picit hosszabb idõ alatt kisütöttem a palacsintákat. Hagyj neki elég idõt, hogy megsüljön, mert különben szakad.
Ebbõl a mennyiségbõl nekem 5 db normál méretû csintalan született.