Programajánló, kiskert és a barackos túrós lepény

2011-08-12

sponsored links



Elõször is a programok:


Most vasárnap lesz:

Jó kis program az egész családnak, érdemes kilátogatni, ha valaki  a közelben lakik.

A második program, amit szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

XXII. Pezsgõ- és Borfesztivál



Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület önkormányzata 2011. szeptember 3-4-én, 22. alkalommal rendezi meg a fesztivált.
2011-ben is minden korosztályhoz szól ez a rendezvény: lesznek népzenei és világzenei koncertek, kiállítások, gyermekprogramok, játszóházak, hagyományos kézmûvesvásár, gasztronómiai bemutatók.
A rendezvény központi helyszíne a budafoki Oroszlános udvar és a Savoyai Jenõ tér lesz. Szeptember 3-án 10 órakor, a Savoyai Jenõ téren megnyitóünnepséggel kezdõdik a fesztivál. Ennek keretében, a kerületi egyházak közremûködésével lesz szõlõáldás, majd ünnepi felvonulás. Utóbbi résztvevõi a bor- és pezsgõrendek, zenészek, néptáncosok, mazsorettek és természetesen a szõlõkoszorús kocsi.
Sokéves hagyomány a borlovagrendi és a pezsgõrendi avatás, amely nélkül ez a fesztivál nem képzelhetõ el. 2011-ben Berecz András mesemondó kerül be a pezsgõrendi tagok közé, ha megoldja a furfangos feladatokat.
Az Oroszlános udvarban szombaton déltõl kezdõdnek a programok: kinyitnak a kitelepült kerületi borászok, a nagyszínpadon bábszínház, majd autentikus görög zene és táncház várja a vendégeket. Estére megérkezik a Kerekes Band, valamint a Maszkura és a Tücsökraj.
A nagyszínpad programjait a szombati napon a Savoyai Jenõ téren egy kisszínpad egészíti ki. Itt lép fel többek között a Vivat Bacchus, a gyermekeket a Babtársulat mesejátéka várja. Vendégünk lesz a tinik bálványa, Puskás Peti és a tehetséges Szabó Ádám harmonikázik.
Vasárnap délelõtt is a gyermekes családoknak kedvezünk, hiszen az Apacuka és a népszerû ...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s