Profiterol tejcsokoládés krémmel, friss szamócával, chilis étcsokoládéval és pirított mandulamorzsával
sponsored links
Az olasz napok nem múlhatnak el profiterol nélkül. A könnyû francia és olasz édességek a kedvenceim, már amennyi édességet én eszem. De a család az eszik helyettem is. Kicsit másképpen készítettem most, mint máskor, most egészen apró fánkokat sütöttem, étcsokoládé helyett a créme pátisserie-be jó minõségû tejcsokoládét tettem, friss eperrel raktam tálra és chilis étcsokoládéval locsoltam meg.
Egyszerû égetett tésztát készítettem, 35 db 4 cm átmérõjû fánkocskát sütöttem.
Hozzávalók 50 dkg tésztához:
75 ml víz
75 ml zsíros tej
95 gr finomliszt
75 gr vaj
0,5 teáskanál só
2 teáskanál porcukor
3 nagy tanyasi tojás...
Hozzávalók 50 dkg tésztához:
75 ml víz
75 ml zsíros tej
95 gr finomliszt
75 gr vaj
0,5 teáskanál só
2 teáskanál porcukor
3 nagy tanyasi tojás...