PROFITEROL

2013-07-15

sponsored links



Itália méltán híres desszertje. Egyszerûen nem lehet nemet mondani ezeknek az aranyló, édes habbal töltött, aztán csokoládéval leöntött apró golyócskáknak. Egyszerûen mennyei! Többféle receptje ismert, de a lényege, az égetett tészta és a keserédes olvasztott csokoládémáz. Nagyon finom, igazi desszert különlegesség... Nem hiába, ezek az olaszok tudnak valamit... Egyszer minden képen érdemes elkészíteni!

Hozzávalók a tésztához: 1 dl víz, 5 dkg zsír, 1 csipet só, 12 dkg liszt, 3 tojás.

A vizet felforraljuk a zsírral és a sóval. Ez után beleöntjük a lisztet és állandóan kevergetve sûrû, alig keverhetõ masszát fõzünk belõle. Pár percig pirítjuk-keverjük, majd lehúzzuk a tûzrõl. Kissé kihûtjük, majd egyenként, elektromos habverõvel, beledolgozzuk az ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s