Profiterol csokoládés-mascarpone krémmel.
sponsored links
Hétvégi desszertnek megint csak Michel Roux "tészta varázs"-ából választottam ki ezt a receptet. Égetett tésztát már többször készítettem, pl. a képviselõfánk, az éclair fánk, de még a bõ olajban kisütött kitolófánk tésztájának is ez az alapja. A receptek csakis a hozzávalók mennyiségében tértek el egymástól. Most a könyv pontos utasításait betartva készítettem el a profiterolt. Bevallom most sem variáltam túl a tészta sütõpapírra való rányomását, nem használtam habzsákot hozzá, hanem egyszerûen kis golyókat formáltam a tésztából, és így kerültek a sütõpapírral kibélelt tepsire. Lehet nem lettek olyan szép formásak, de nekem így is megfelelt. Tölteléknek egy finom csokoládés-mascarponés krémmel töltöttem meg, majd díszítésképpen olvasztott csokoládét csorgattam rá. Az eddig készített égetett tészták is finomak voltak, de most valahogy egy teljesen más ízvilágot kaptam. A ropogós tészta, a finom krémes töltelékkel pedig nagyon kínálta magát, mi pedig csak ettük, és ettük........
Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
125 ml tej
125 ml víz
10 dkg vaj
1/2 tk só
1 tk kristálycukor ...