Profiterol a magam módján SAD X. fordulóra
sponsored links
Több helyen ettem már idáig profiterolt - cukrászdában, étteremben, a Spar üzlet csemegepultjából - és nekem nagyon bejön ez az édesség. A neten számtalan receptet találtam az elkészítésére, de egyik sem tetszett igazán. Tavaly a karácsonyi vacsorához így megalkottam a saját verziómat - amit azóta már többször elkészítettem - és kijelenthetem, hogy osztatatlan sikert arattam. Ha mégsem, azt kérem, hogy jelezze a család! :-)
Ezzel a finomsággal szeretnék nevezni a Süss!Alkoss!Díszíts! (SAD) játék 10. fordulójára, amelynek a háziasszonya - Flóra - a bennünk rejlõ cukrászt hivatott felébreszteni.
Most egy hosszú recept következik, ami elsõre a terjedelem miatt bonyolultnak hangzik, de inkább arról van szó, hogy sok egyszerû lépésbõl áll össze ez a finom olasz édesség. A tészta elõre is elkészíthetõ sõt, duplán is lehet készíteni és fagyasztóban tárolni a tésztagolyókat a következõ felhasználásig.
Tészta (én így csinálom az égetett tésztát, amibõl a képviselõfánk készül):
2,5 dl víz
100g margarin ...