Preckedli (di?s linzer) cukorbetegeknek.

2022-12-04

sponsored links

 


Advent m?sodik vas?rnapj?hoz ?rkezt?nk, az adventi koszor?n m?r meggy?jtottuk a m?sodik gyerty?t..... egyre k?zelebb ker?l?nk a kar?csonyi ?nnepekhez. Meghitt, v?rakoz?ssal teli id?szak ez kicsik, ?s nagyok sz?m?ra egyar?nt. Erre a vas?rnapra egyik kedvenc apr?s?tem?nyem diabetikus v?ltozat?t s?t?ttem meg, melyet cukorbetegk?nt nyugodt sz?vvel fogyaszthatok, na persze az?rt csakis m?rt?kkel. Az elk?sz?lt linzer pedig ?ppen olyan finom, mintha b?za finomliszttel (a receptje erre a linkre kattintva tal?lhat?) k?sz?lt volna.... oml?s, ?s a megp?rk?l?d?tt di?val a tetej?n, nagyon finom. Sz?raz, h?v?s helyen hosszabb ideig el?ll, ?gy, ha az ?nnepi asztalra sz?njuk, lassan meg is s?thetj?k.




Hozz?val?k:

7 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyb?zaliszt

3 dkg t?nk?lyb?za finomliszt

2 dkg sert?szs?r

3 dkg vaj

1 kk van?liaaroma

4 dkg eritrit

1 tk s?t?por

1 db toj?s

1//2 citrom reszelt h?ja

a beleforgat?shoz 2 ek eritrit ?s 2 mar?k apr?ra v?gott di? 




 
 
A k?tf?le lisztet tegy?k egy t?lba, keverj?k ?ssze a s?t?porral, adjuk hozz? a zs?rt ?s a vajat, majd kezdj?k el ?sszemorzsolni.

Amikor m?r kell?en morzsal?kos, adjuk hozz? az eritritet, a van?liaarom?t, reszelj?k hozz? a citromh?jat, ?ss?nk bele egy toj?s s?rg?j?t, majd addig gy?rjuk, hogy a t?szta ?ssze?lljon. Ne legyen se t?l l?gy, sem pedig t?l kem?ny, akkor j? ha m?r nem ragad a t?l fal?hoz ?s a kez?nkh?z sem.(ha sz?ks?ges egy kicsi tejf?lt lehet bele tenni, hogy ?ssze?lljon a t?szta, de ?n nem tettem bele, sz?pen ?ssze?llt)

Ezut?n egy ?r?ra tegy?k be a h?t?be (vagy hideg helyre) pihentetni, majd ujjnyi vastagra ny?jtsuk ki, ?s ?zl?s szerinti form?val sz?rjuk ki a t?szt?t.

A di?t v?gjuk fel apr?ra, ?s keverj?k ?ssze az eritrittel.

A kisz?rt linzereket kenj?k le a vill?val felvert toj?sfeh?rj?vel, majd a lekent fel?vel ford?tsuk r? a cukros-di?ra.

Ezut?n a di?s-cukros fel?vel felfel? tegy?k egy s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe egym?smell?.

Helyezz?k be el?meleg?tett s?t?be, majd k?zepes l?ngon s?ss?k sz?p vil?gos sz?n?re 20-25 perc alatt. (?n l?gkever?sn?l 170 fokon, 20 percig s?t?ttem)

A s?t?b?l kiv?ve a tepsiben hagyjuk kih?lni.



T?lal?s el?tt sz?rjuk meg ?zl?s szerint poreritrittel, majd ?gy k?n?ljuk. Sz?raz, h?v?s helyen t?rolva egy-k?t h?tig is el?ll, s?t min?l tov?bb ?ll, ann?l finomabb, ?s oml?sabb lesz.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2022/12/p...

sponsored links

Keres?s