Pr?selt diszn?fej - Cap de porc presat

2023-12-04

sponsored links

 


Hozz?val?k: ? diszn?fej, 2 diszn?f?l, diszn?b?r, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ev?kan?l szemes bors, 1 te?skan?l ?r?lt bors, 1 ev?kan?l f?szerpaprika, s?.

 Elk?sz?t?se: A f?l diszn?fejet 2-3 kisebb darabra v?gjuk, a f?lekkel ?s b?rrel egy?tt alaposan megmossuk, majd annyi hideg v?zben, amennyi ?pp ellepi, f?ni tessz?k. Mikor felforrt, a habj?t leszedj?k, megs?zzuk, beletessz?k az eg?sz hagym?t, a fokhagyma fel?t meg a szemes borsot, majd lass? t?z?n 1? - 2 ?r?t f?zz?k vagy eg?szen addig, m?g a h?s a csontr?l k?nnyen lev?lik. Ha megf?tt sz?r?kan?llal kiszedj?k, kicsit h?lni hagyjuk, majd m?g melegen a h?st lefejtj?k a csontokr?l. A megmaradt fokhagym?t ?tt?rj?k, kikavarjuk 1-2 dl f?z?l?vel, majd a fejh?sra sz?rj?k, ha sz?ks?ges m?g s?val ?s borssal ?zes?tj?k. Egy kal?csform?t kib?lel?nk f?li?val, az alj?ra tessz?k az egyik diszn?f?let, r?tessz?k a fejh?st, majd befedj?k a m?sik diszn?f?llel, v?g?l r?hajtjuk a lel?g? f?li?t. Tetej?t egy nehez?kkel lepr?selj?k, egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.  T?lal?skor kibor?tjuk egy v?g?deszk?ra ?s szeletekre v?gjuk.

Cap de porc presat          

Ingrediente:   ?  cap de porc, 2 urechiu?e de porc ?i 200 g ?orici, 1 c?p???n? usturoi,  2 foi de dafin, 1 lingur? piper boabe, 2 boabe ienibahar, 1 linguri??  piper m?cinat, sare.

Prepararea: Capul de porc cur??at ?i sp?lat se pune la fiert ?n ap? rece, ?mpreun? cu urechiu?ele ?i  ?oriciul. Se s?reaz?, se adaug? usturoiul cur??at(2-3 c??ei se pun deoparte), foile de dafin ?i boabele de piper ?i ienibahar. Se fierbe la foc moderat p?n? ce carnea se desprinde de oase, apoi se scoate cu paleta de buc?t?rie, se las? pu?in la r?cit, dup? care se taie ?n buc??i nu prea mici. Usturoiul pus deoparte se piseaz?, se freac? cu pu?in? sare, se adaug? piperul m?cinat ?i pu?in? zeam? de fiert, dup? care se amestec? cu carnea de cap. Se tapeteaz? o form? lunguia?? cu folie alimentar?, se a?az? o urechiu?? ?i ?orici, apoi se pune carnea de cap ?i se acoper? cu urechiu?a ?i ?oriciul r?mas. Se acoper? cu folia de pe margini ?i se preseaz? cu un toc?tor ?i o greutate. Se feliaz? ?i se serve?te a doua zi.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/12/...

sponsored links

Keres?s