Pozsonyi kifli
sponsored links
A múlt pénteken gyönyörû idõ volt, kicsit sétáltunk egyet Pozsony belvárosában, és hogy stílusosak legyünk, ettünk egy pozsonyi kiflit a Mayer-ban. Férjemnek nagyon ízlett, nekem már kevésbé. A töltelék grízzel volt "sûrítve", semmi dió íz, csak egy fojtósan megtöltött kifli. Már ekkor tudtam, hogy egy jó pozsonyi kiflit fogok otthon sütni! Most jött el az ideje, és bebizonyítottam, hogy a házi jobb! Nyertem! Mayer 0: Én 1 :-))))
Hozzávalók 24 db kiflihez
Diós töltelék: 150 g darált dió, 120 g kristálycukor, 30 g darált keksz vagy zsemlemorzsa, mazsola, fél citrom reszelt héja, löttyintés rum, kb. 1 dl tej
A tejet a cukorral felforraljuk, ráöntjük a keverékere és összedogozzuk. Hagyjuk teljesen kihûlni.
Mákos töltelék: 150 g darált mák és a ...