POZSONYI KIFLI
sponsored links
.MMMMM...Megint mákos mert módfelett megkívántam...Van egy reklám a tévében, ahol a fickó elõször a kedves mama sütötte Pozsonyi kiflijét majszolja, utána már a feleségéét. Abban a kisfilmben olyan csábító ez a kifli, hogy arra sarkallott engem is, hogy haladéktalanul megsüssem. Mivel mákkal eléggé el volt látva a spájzom, nem is tétlenkedtem sokáig. Nem keresgéltem recept után a Neten, hanem egybõl Andi konyhájába kopogtattam be érte. Mivel az Õ receptje szerint készítem már évek óta a Karácsony Bejglit, gondoltam nem trafálhatok mellé a Pozsonyi kiflivel sem...Pont így is történt. Betartva pontosan minden utasítás, remekül sikerült életem elsõ Pozsonyija... Nem mondom a formázás, tekerés, hajlítás kicsit megizzasztott, de úgy gondolom ha nem is tökéletesek a csücskök, azért elmennek... Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom sütemény! A receptjét szó szerint bemásolom, mert így a tökéletes.
A receptbõl kb. 24 db pozsonyi kifli lesz.
12 db mákos, 12 db diós.
Az elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni.
Diós töltelék : 20 dkg darált dió, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, õrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, késhegynyi õrölt pirított szegfûszeg, kb. 1 dl víz
A vizet a cukorral jól fel kell forralni, majd ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hûteni. Célszerû elõzõ nap elkészíteni.
Mákos töltelék : 20 dkg darált mák, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, õrölt ...