Pottyantott palacsinta

2013-07-22

sponsored links

YI5M5833.jpg

Most jöjjön egy majdnem egészséges reggeli a River Cottage-ból (bár Rachel Allennél is láttam hasonló receptet): a skót palacsinta az amerikai palacsintához hasonlóan, sütõporral készül, ezért kisütve vastagabb lesz a tészta a mi palacsintánknál. Én most Hugh útmutatása alapján teljes kiõrlésû liszttel készítettem. Szokás szerint dupla adagot kevertem be a tésztából, és egy egész hétvégén át sütögettem belõle, és kipróbáltuk többféle krémmel és gyümölccsel is. Mivel kis átmérõjû, és vastagságánál fogva sem lehet feltekerni vagy hajtogatni, hagyományosan sem töltik, hanem a tetejét ízesített vajas krémekkel, lekvárral megkenve, vagy juharsziruppal leöntve fogyasztják. Ehhez a számunkra újszerûen egészséges tésztához nekünk az áfonya-juharszirup párosítás jött be a legjobban. 

Hozzávalók: 

2 egész tojás

250 gramm teljes kiõrlésû liszt

1 csipet sütõpor

25 gramm barna cukor

275 ml tej ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/07/22/po...

sponsored links

Keres?s