Pottyantott palacsinta
sponsored links
Most jöjjön egy majdnem egészséges reggeli a River Cottage-ból (bár Rachel Allennél is láttam hasonló receptet): a skót palacsinta az amerikai palacsintához hasonlóan, sütõporral készül, ezért kisütve vastagabb lesz a tészta a mi palacsintánknál. Én most Hugh útmutatása alapján teljes kiõrlésû liszttel készítettem. Szokás szerint dupla adagot kevertem be a tésztából, és egy egész hétvégén át sütögettem belõle, és kipróbáltuk többféle krémmel és gyümölccsel is. Mivel kis átmérõjû, és vastagságánál fogva sem lehet feltekerni vagy hajtogatni, hagyományosan sem töltik, hanem a tetejét ízesített vajas krémekkel, lekvárral megkenve, vagy juharsziruppal leöntve fogyasztják. Ehhez a számunkra újszerûen egészséges tésztához nekünk az áfonya-juharszirup párosítás jött be a legjobban.
Hozzávalók:
2 egész tojás
250 gramm teljes kiõrlésû liszt
1 csipet sütõpor
25 gramm barna cukor
275 ml tej ...