Potage Haricots-Saucisses (Téli kolbászos bableves)
sponsored links
Ez a recept akár egy magyar szakácskönyvben is szerepelhetne. Francia és magyar ugyanazt (t)eszi, ha fázik: melengetõ levest vesz magához. Ezt a téli kolbászos bablevest nem csak télen fogyaszthatjuk, már most ebben a nyirkos szürke õszi idõben is jólesõ érzés kanalazgatni.
Hozzávalók (6 személyre):
200 g száraz fehérbab (én helyette 2x410g konzerv fehérbabot használtam)
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg vastagon szelt szalonna felkockázva
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
2 sárgarépa felkockázva
2 apróra vágott zellerszár
1 liter csirkeleves (lehet kockából is) ...
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg vastagon szelt szalonna felkockázva
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
2 sárgarépa felkockázva
2 apróra vágott zellerszár
1 liter csirkeleves (lehet kockából is) ...