Portóis áfonya lekvár fahéjjal
sponsored links
Külön posztot érdemel, annyira finom lett. Ahogy a gyönyörû hamvas kék kis golyók finom és gyönyörû lila szósszá lényegülnek át. Imádtam fõzni, imádni fogom felbontani az üveget majd a hûvös esõs napokon.
Elõször ízesítés nélkül készítettem. Igazán kis mennyiséget, 60 dkg gyümölcsbõl 3 db 200 ml-es üveg telt meg. Tudtam, hogy ilyet kell még készítem, mert ez pillanatok alatt el fog fogyni, és a Szüleimnek is akartam belõle adni.
A következõ körben már kicsit több mint dupla mennyiséggel indítottam. Pont felforrt az elsõ adag, mikor hívott a barátnõm. Kérdezte, mit csinálok, mondtam áfonyalekvárt. Jött is egybõl a kérdés, mit teszek bele. Mondom semmit, ez így lesz finom. Mire letettük a telefont elõkerült a fahéj és a portói. Mondanom se kell, az áfonyalekváros lábosban landolt mindkettõ. Eszméletlenül finom lett. Még most is érzem az illatát. Próbáljátok ki! Tudom, egyáltalán nem olcsó gyümölcs. Sõt, kifejezetten drága. De szerintem még ezen az áron is megéri néhány üveggel készíteni. Már csak azért is mert pikk-pakk elkészül.
Hozzávalók:
Sima áfonyalekvár: 90 dkg áfonya, fél lime leve, 10 dkg nádcukor, fél csomag dzsemfix 2:1
Portóis áfonyalekvár fahéjjal: 90 dkg áfonya, fél lime leve, 10 dkg nádcukor, fél csomag dzsemfix 2:1, 1 rúd fahéj, 4 evõkanál ...