Portóiban párolt aszalt füge kecskesajttal

2014-03-06

sponsored links


A karácsonyi elõételünk volt eredetileg ez a páros, akkor marsalával, és nagyon ízlett mindenkinek.De nem kell feltétlenül ünnepi fogásként kezelni: egy megérdemelt vacsora fõszereplõi is lehetnek, finom rozsos-magos házikenyérrel vagy más hasonló jósággal. Nem hiszem, hogy sokkal rosszabb végeredményt kapunk, akkor sem, ha egy jobbfajta vörösborban, kevés mézzel és egy kis konyakkal pároljuk a fügéket - én nem fûszereztem egyik verziót sem semmivel, teljesen elég a szirupossá váló alap és a sötéten édes datolya a légy kecskesajt ízéhez.

Hozzávalók: (2-4 személyre, alkalomól függõen)

12 aszalt füge
2 dl portói vagy  marsala ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/03/portoiban...

sponsored links

Keres?s