Portugál rizses kacsa (Arroz de pato) + The Artist
sponsored links
Az egyik kedvenc ételem itt Portugáliában. Nagyon közkedvelt, a legtöbb étterem étlapján megtalálható és jeles napok alkalmával sokszor ez kerül terítékre a családokban (Karácsony, ünnepek, vendégség). Én a hétvégén készítettem elöször, szülinapom alkalmából. A finom ebéd után pedig elmentünk moziba. Nagyon szerettem volna megnézni az idén Oscar-díjat nyert The Artist címü némafilmet. Nagyon nagy élmény volt! Aki teheti, nézze meg ezt a remek kis filmet, lehetöleg moziban. Sajnos nálunk elég kevés filmszínházban adják, nem vonz túl nagy nézöközönséget a 3D-s szuperprodukciókkal és egyéb sztárokkal teli amerikai filmekkel szemben. De nem hiába nyerte el a föszereplö (Jean Dujardin) a legjobb színésznek járó szobrocskát és a filmzene (szintén nyert) is varázslatos volt. Nem beszélve Uggy-ról a cukifalat kutyáról, a föszereplö hü társáról. És ha még ez sem elég, a film rendezöjét és íróját (Michel Hazanavicius) felesége, a nöi föszereplö Bérénice Bejo ihlette... És akkor térjünk vissza a fincsi kacsára...
Hozzávalók:
4 före
- 1 kacsa (kb. 2-2,5 kilós)
- 1 nagyobb szál kolbász (vagy 2 kisebb)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db. sárgarépa ...