Porter cake
sponsored links
Szent Patrik napja van, az írek nemzeti ünnepe.
Ez alkalomból készítenek gyakran Porter cake-et, ami igazából nem is annyira torta, inkább egy gyümölcskenyérhez hasonlatos sütemény. Jellegzetes eleme a közepesen erõs barna sör, a porter.
Ezt a darabot itt apukám szülinapjára sütöttem nemrég, mert õ nem híve a habosbabos sütiknek, jobban szereti a szárazabb, rágcsálható fajtákat. Az ötlet hirtelen jött, hogy ezt készítsek, mire meglátogat minket, így az eredeti receptekhez képest változtatnom kellett az arányokon, ugyanis eredetileg ez a süti egy elég sûrû, masszív tésztájú darab, és dobozban érlelgetik hetekig, akár a mézespuszit. Egy kicsit több tojást és sört használtam, valamint arányaiban kevesebb aszalt gyümit, így egy könnyedebb, azonnal szeletelhetõ sütit kaptam.
Én most sörbõl a Soproni Fekete Démonját használtam, mert azt úgy reklámozzák, hogy karamellmalátával van ízesítve, gondoltam jól passzol majd ehhez az ízvilághoz. Úgy éreztem nem árt feldobni valamivel, ezért még gyártottam hozzá egy fekete melaszból barna sörrel ízesített tejszínes szószocskát is, ami enyhén fanyar, de nagyon kellemes kiegészítõje volt, igazi férfias darab. :)
Én most sörbõl a Soproni Fekete Démonját használtam, mert azt úgy reklámozzák, hogy karamellmalátával van ízesítve, gondoltam jól passzol majd ehhez az ízvilághoz. Úgy éreztem nem árt feldobni valamivel, ezért még gyártottam hozzá egy fekete melaszból barna sörrel ízesített tejszínes szószocskát is, ami enyhén fanyar, de nagyon kellemes kiegészítõje volt, igazi férfias darab. :)
Ajánlom is ezt a posztot kedves bloggerina kolleginámnak, Erikának, aki a Dublin felett az ég címû blogot írja, érdemes hozzá bekukkantani finomságokat nézegetni. :) Õ biztosan kóstolt már igazit ebbõl a finom sütibõl...
Porter cake
Hozzávalók egy 20 cm-es átmérõjû formához: ...