Porozinkó=smarni=császármorzsa

2011-11-26

sponsored links


Igen, ennek a nagyon finom ételnek rengeteg neve van. Én vasi lány vagyok, így porozinkóként emlegetjük itthon. Nagy kedvencem volt gyermekkoromban, melyhez kizárólag nagymamám által fõzött jó fekete, kemény szilvalekvárt ettem. Természetesen késõbb más lekvárokkal is kipróbáltam, de töretlenül azt állítom, hogy a házi szilvalekvárral az igazi. Mivel kaptam szabolcsi rézüstben fõzött szilvalekvárt és mivel régen jártam otthon anyuéknál, eldöntöttem, hogy megpróbálkozom én is az elkészítésével. 
Korábban már egy kis kockás füzetbe leírtam a kedvenc ételeim receptjét, úgy ahogy anyu készíti, de most is szükséges volt a telefonos segítségkérés, hogy olyan legyen, mint otthon. Pontosítottam a mennyiségeket, hogy Ti is elkészíthessétek. Akkor jöjjön a recept.

Hozzávalók: 

10 dkg búzadara
2 citrom reszelt héja
esetleg kis vanília, vagy vaníliakivonat
40 dkg liszt (fele simaliszt, fele rétesliszt) ...

Folytats a blogon ... kiskonyha.blogspot.com/2011/11/porozi...

sponsored links

Keres?s