Porhanyós medvehagymás csiga
sponsored links
Ez a legfinomabb, legomlósabb, és leggyorsabban elkészíthetõ medvehagymás sörkorcsolya. Langyosan a legfinomabb, és percek alatt elfogy :)
Hozzávalók kb 14 darabhoz:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 3 dkg friss élesztõ (vagy 7 g szárított)
- 3 teáskanál só
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
- A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd a hozzávalókkat együtt egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- A tésztát kinyújtjuk téglalappá (30x35), 1 cm vastagságúra, majd szorosan feltekerjük. Kb 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
- Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét lekenjük villával felvert tojással.
- 200 fokos sütõben 25 percig sütjük.