Porhanyós csirkemell zellerszár-körettel
sponsored links
Tulajdonképpen ez sem különleges étel, de mivel nálunk nem mindennap van az asztalunkon szárzeller, nagyon kellemes változatosságot biztosított a fogyós kaják, azon belül is a párolt zöldségek sorában.
A múltkori nagy zöldségvásárlós alkalommal vettük ezt is. Már egy ideje szerepelt a bevásárlólistámon, bár nem voltam biztos abban, hogyan fogom elkészíteni. Ezelõtt kizárólag nyersen ettem, mintegy 15 centis darabokra felvágva, valamilyen kellemes mártogatós kencefélébe tunkolva. Most úgy gondoltam, kipróbálom másképp is. Darabjaira szétbontottam a csomag, illetve egy tõ zellerszárat, a vastagabbakat külön, a leveleket levágtam róla. A közepén lévõ gyengébb, lágyabb részt félretettem más célra a levelekkel együtt. Az erõsebb nyeleket keresztben feldaraboltam. Mivel éppen - mint szinte mindig - volt itthon pár darab szép sárgarépa is, abból is feldaraboltam három kisebbet, jó is, meg így ...