Porcsinsaláta
sponsored links
Tudtad-e, hogy omega 3 zsírsavakban igen gazdag növény, különösen Alfa-Liposavban, amely vízben és zsírban is oldódó antioxidáns, ezért könnyen bejut a sejtekbe, ahol hatékonyan leköti az ott lévõ szabad gyököket. Egy csésze porcsin levél elfogyasztásával 3-400 mg ALA kerül a szervezetünkbe. Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutation tartalmának köszönhetõen immunerõsítõ hatást fejt ki. Antioxidáns tartalmánál fogva, lassítja az öregedés folyamatát. (okosság innen)
Ezért aztán addig kerestem, kutattam, amíg a garázs elõtt találtam kiirtásra ítélt "gazokat". Nem irtani, megenni, ez a legújabb jelszó!
Megtaláltam, leszedtem, alaposan megmostam. Mivel most nem fõzöm, a vastag szárakat félretettem, leginkább a leveleket tettem a tálba. Sóztam, borsoztam, ment bele csöppnyi balzsameset, és olívaolaj.
Ezzel majdnem kész, mert tettem még bele félbevágott datolyaparadicsomot, és felaprózott csiliket: Thunder Mountain Longhorn csiliket 1-2 centisre vágtam, Jalapeno karikákat és African Devil csilit is apróztam bele. Összekeverni, hûtõbe tenni, tízóraira jól betolni!!! (Ha nincs saját csilid, azt teszel bele, amit csak akarsz!)
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!