Porcsinos, vegyes kovászos

2015-08-06

sponsored links


Benne kövér porcsin (Portulaca oleracea) vékony hajtásai és levelei, uborka, cukkini, csillagtök, sárgarépa, zeller és egy görögdinnye nem túl édes, piros külsõ része. A dinnyét csak akkor tettem bele, amikor a többi zöldség már elkészült, így az csak egy-két napot kovászolódott. Minden finom benne.

Mostanában sokat kovászolok és többfélét. Kevésbé vadnövényt persze. Nagyon finomak és nagyon egészségesnek tartják ezt fajta savanyítást. Nincs hõkezelés, így többféle vitaminban gazdag a kovászos savanyúság. A természetes savanyítás miatt élõ mikrobákban is gazdag, azok pedig jót tesznek a bélflóránknak is. A kovászos levet jó meginni és savanyítok is vele. Néha úgy járok, hogy elõbb elfogy a lé, mint a zöldség. A recept egyszerû: Én a darabolt vagy bevagdosott zöldségeket nagy befõttes üvegbe teszem, felöntöm vízzel, majd leöntve a vizet megmérem. Amennyi liter víz van az üvegben, annyi evõkanál sót adok hozzá. Más nem kell, de lehet még fokozni fûszerekkel. Egy szelet, ha van kovászos kenyér a tejére, és leszorítom egy pici üvegtányérral az egészet, hogy minden zöldség és a kenyér is lé alatt legyen. Papírszalvétával ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2015/08/porc...

sponsored links

Keres?s