Pop cake anniversary cake for a kpop lover
sponsored links
Hozz?val?k egy 22 cm ?tm?r?j? tort?hoz
I. A 2 joconde lapokhoz:
4 db toj?s
95 g mandulaliszt
95 g porcukor
20 g liszt
20 g gh? (tiszt?tott vaj) olvasztva, langyosan
3 db toj?sfeh?rje
csipet s?
II. A karamell mouse-hoz:
400 ml dulce de leche Recept ITT
200 ml habtejsz?n
10 g zselatinlap
csipet s?
III. A feh?rcsokol?d? mouse-hoz:
350 g mascarpone
150 g feh?r csokol?d?
400 ml habtejsz?n
100 g porcukor
20 g zselatinlap
IV. A bevon?kr?mhez:
150 g puha vaj
150 g mascarpone
150 g porcukor
r?zsasz?n ?telfest?k
V. A t?k?rzsel?hez:
150 g cukor
50 g kukoricaszirup (invertcukor szirup) vagy m?z
200 ml tejsz?m
100 g feh?r csokol?d?
10 g lapzselatin
fekete ?telfest?k
VI. A s?tinyal?k?khoz:
recept ITT
Tov?bb? 50 g pir?tott mandulaforg?cs (elhagyhat?)
I. A lapok elk?sz?t?se:
1. A mandulalisztet ?s a porcukrot ?tszit?juk, majd a 4 eg?sz toj?ssal alaposan kihabos?tjuk.
2. A toj?sfeh?rj?t kem?nyre (de nem t?r?sre) verj?k a s?val, majd ?vatosan ?sszekeverj?k a mandul?s toj?shabbal, hozz?aadjuk a vajat ?s a lisztet is.
3. A 180 C fokra el?meleg?tett s?t?ben 10-12 perc alatt als?/fels? l?gkever?ssel 2 lapot s?t?nk 2 tortkarik?ba ?ntve. A lapok v?konyak, rugalmasak, k?nnyen kezelhet?ek.
II. A karamell mouse k?sz?t?se:
A dulce de leche r?teghez a zselatinpokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percre, majd felolvasztjuk a felforr?s?tott tejsz?nben, j?l ?sszekeverj?k, ?tsz?rj?k, majd a k?sz karamelliz?lt cukrozott s?r?tett tejhez (dulce de leche) keverj?k. Ne felejts?k ki a s?t sem!
III. A feh?rcsokol?d? mousse:
A zselatinpokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percre, majd felolvasztjuk a felforr?s?tott tejsz?nben, j?l ?sszekeverj?k, ?tsz?rj?k, belet?rdelj?k a csokol?d?t, azt is olvad?sig keverj?k. A mascarponet kihabos?tjuk a porcukorral, majd a zselatinos-csokol?d?s tejsz?nnel.
IV. A bevon?kr?m:
Alaposan ?sszehabos?tjuk a hozz?val?kat ?s leh?tj?k.
V. A t?k?rm?z elk?sz?t?se
A zselatinlapokat hideg v?zbe ?ztatjuk. A cukrot a m?zzel (vagy a kukoricasziruppal) ?s a v?zzel ?sszef?zz?k, hozz?aadjuk a tejsz?nt, p?r percig tov?bb forraljuk, a t?zr?l levessz?k, hozz?keverj?k a csokol?d?kock?kat, majd ha ez elolvadt, a puha, kicsavart zselatinlapokat ?s a fest?ket. Haszn?ljunk j? min?s?g? g?l vagy por ?llag? ?telfest?ket. Botmxerrel egynem?v? turmixoljuk vigy?zva, hogy ne ker?lj?n bele l?gbubor?k, szit?n ?tsz?rj?k, majd leh?tj?k.
?ssze?ll?tjuk a tort?t, ehhez egy tortakarik?t haszn?ljunk.
Egy joconde lap k?r? tortakarik?t helyez?nk, bele?ntj?k a langyosra h?lt karamellmouse-t, meghintj?k p?rk?lt mandulaforg?ccsal, majd hidegre tessz?k. K?zben elk?sz?tj?k a feh?rcsokol?d? mouse-t, amit r??nt?nk a karamell r?tegre, r?helyezz?k a m?sodik t?sztalapot ?s az eg?szet egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.M?snap levessz?k a tortakarik?t ?s bevonjuk a kihabos?tott mascarpone kr?mmel, tov?bbi 1-2 ?r?ra visszatessz?k h?lni.
Felolvasztjuk a t?k?rzsel?t, am?g tejf?lszer?en foly?s ( kb 35 fok C) ?s a hideg tort?ra csorgatjuk. Nem biztos, hogy az eg?sz mennyis?gre sz?ks?g?nk lesz. A marad?kot 1-2 h?tig z?rt ed?nyben hidegen eltarthatjuk.
A s?tinyal?k?kkal d?sz?tj?k.
Tippek:
A t?k?rzsel?t, a lapokat, a bevon?kr?met ?s a s?tinyal?k?kat el lehet k?sz?teni 2-3 nappal az ?ssz?ll?t?s ?s a t?lal?s el?tt.
A felszeletelt torta fot?j?t Melinda k?sz?tette.