Pop cake anniversary cake for a kpop lover

2022-11-12

sponsored links


 

Hozz?val?k egy 22 cm ?tm?r?j? tort?hoz

I. A 2 joconde lapokhoz:

4 db toj?s

95 g mandulaliszt

95 g porcukor

20 g liszt

20 g gh? (tiszt?tott vaj) olvasztva, langyosan

3 db toj?sfeh?rje

csipet s?

II. A karamell mouse-hoz:

400 ml dulce de leche Recept ITT

200 ml habtejsz?n

10 g zselatinlap

csipet s?

III. A feh?rcsokol?d? mouse-hoz:

350 g mascarpone 

150 g feh?r csokol?d? 

400 ml habtejsz?n  

100 g porcukor

20 g zselatinlap

IV. A bevon?kr?mhez:

150 g puha vaj

150 g mascarpone

150 g porcukor

r?zsasz?n ?telfest?k

V. A t?k?rzsel?hez:

150 g cukor

50 g kukoricaszirup (invertcukor szirup) vagy m?z

200 ml tejsz?m

100 g feh?r csokol?d?

10 g lapzselatin

fekete ?telfest?k

VI. A s?tinyal?k?khoz:

recept ITT

Tov?bb? 50 g pir?tott mandulaforg?cs (elhagyhat?)

I. A lapok elk?sz?t?se:

1. A mandulalisztet ?s a porcukrot ?tszit?juk, majd a 4 eg?sz toj?ssal alaposan kihabos?tjuk.

2. A toj?sfeh?rj?t kem?nyre (de nem t?r?sre) verj?k a s?val, majd ?vatosan ?sszekeverj?k a mandul?s toj?shabbal, hozz?aadjuk a vajat ?s a lisztet is.

3. A 180 C fokra el?meleg?tett s?t?ben 10-12 perc alatt als?/fels? l?gkever?ssel 2 lapot s?t?nk 2 tortkarik?ba ?ntve. A lapok v?konyak, rugalmasak, k?nnyen kezelhet?ek.

II. A karamell mouse k?sz?t?se:

A dulce de leche r?teghez a zselatinpokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percre, majd felolvasztjuk a felforr?s?tott tejsz?nben,  j?l ?sszekeverj?k, ?tsz?rj?k, majd a k?sz karamelliz?lt cukrozott s?r?tett tejhez  (dulce de leche) keverj?k. Ne felejts?k ki a s?t sem!

III. A feh?rcsokol?d? mousse:

A  zselatinpokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percre, majd felolvasztjuk a felforr?s?tott tejsz?nben,  j?l ?sszekeverj?k, ?tsz?rj?k,  belet?rdelj?k a csokol?d?t, azt is olvad?sig keverj?k. A mascarponet kihabos?tjuk a porcukorral,  majd a zselatinos-csokol?d?s tejsz?nnel.

IV. A bevon?kr?m:

Alaposan ?sszehabos?tjuk a hozz?val?kat ?s leh?tj?k.

V. A t?k?rm?z elk?sz?t?se

A zselatinlapokat hideg v?zbe ?ztatjuk. A cukrot a m?zzel (vagy a kukoricasziruppal) ?s a v?zzel  ?sszef?zz?k, hozz?aadjuk a  tejsz?nt, p?r percig tov?bb forraljuk, a t?zr?l levessz?k, hozz?keverj?k a csokol?d?kock?kat, majd ha ez elolvadt, a puha, kicsavart zselatinlapokat ?s a fest?ket. Haszn?ljunk j? min?s?g? g?l vagy por ?llag? ?telfest?ket. Botmxerrel egynem?v? turmixoljuk vigy?zva, hogy ne ker?lj?n bele l?gbubor?k, szit?n ?tsz?rj?k, majd leh?tj?k.

?ssze?ll?tjuk a tort?t, ehhez egy tortakarik?t haszn?ljunk.

Egy joconde lap k?r? tortakarik?t helyez?nk, bele?ntj?k a langyosra h?lt karamellmouse-t, meghintj?k p?rk?lt mandulaforg?ccsal, majd hidegre tessz?k. K?zben elk?sz?tj?k  a feh?rcsokol?d? mouse-t, amit r??nt?nk a karamell r?tegre, r?helyezz?k a m?sodik t?sztalapot ?s az eg?szet egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.

M?snap levessz?k a tortakarik?t ?s bevonjuk a kihabos?tott mascarpone kr?mmel, tov?bbi 1-2 ?r?ra visszatessz?k h?lni.

Felolvasztjuk a t?k?rzsel?t, am?g tejf?lszer?en foly?s ( kb 35 fok C) ?s a hideg tort?ra csorgatjuk. Nem biztos, hogy az eg?sz mennyis?gre sz?ks?g?nk lesz.  A marad?kot 1-2 h?tig z?rt ed?nyben hidegen eltarthatjuk. 

A s?tinyal?k?kkal d?sz?tj?k.

Tippek:

A t?k?rzsel?t, a lapokat, a bevon?kr?met ?s a s?tinyal?k?kat el lehet k?sz?teni 2-3 nappal az ?ssz?ll?t?s ?s a t?lal?s el?tt.



A felszeletelt torta fot?j?t Melinda k?sz?tette. 




Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2022/11/pop-cake...

sponsored links

Keres?s