Pontypörkölt tarhonyával

2014-05-28

sponsored links



Friss halacska került az asztalra, Apa jóvoltából.
Kifilézve, pörköltösen készítettem el, és tarhonyával fogyasztottuk.



Hozzávalók:

  • 1,5 kg Ponty kifilézve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • tarhonya
  • 1 ek olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 mk Erõs Pista



Elkészítése:
A kifilézett ponty szeleteket, amibõl alaposan kiszedtük az Y szálkákat kockákra vágjuk,besózzuk.
(Aki nem akarja ezt a macerás mûveletet, halpatkóra vágva is készítheti a pörköltet.)
Készítünk egy pörköltalapot  hagyományosan, szalonnazsíron.
Vagyis a szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, ezen megfonnyasztjuk a hagymát.
Lehúzzuk a tûzhelyrõl, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb fél liter vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, belevágjuk a zöldpaprikát, paradicsomot,és fõzzük kb 20 percig csendesen.
Majd belerakjuk a halkockákat, és 20 percig még lassan fõzzük, nem keverjük, csak finoman rázogatjuk,hogy a halhús nehogy szétessen.
A tarhonyát állandó keveréssel megpirítjuk(barnára) az olajon, felengedjük kétszeres mennyiségû forró vízzel,majd kis lángon felforraljuk.
Addig fõzzük fedõ alatt,amíg a szemek megduzzadnak.





Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/pon...

sponsored links

Keres?s