Ponty rántva
sponsored links
Eléggé el nem ítélhetõ módon – az egyetlen forma, ahogy a pontyot még megeszem, ez a rántott változat. A lényeg itt is, mint minden rántott húsnál, hogy jó panírt találjunk.
A magam részérõl szeretem a szezámot, melyet mindig megbolondítok õrölt köménymaggal, és ez elfedi a kesernyés ízt. Azoknak, akik végképp nem bírják, azoknak pl. finomra õrölt diót ajánlok a panírozáshoz. Ha valamit, akkor pl. én végképp nem bírom a kókuszreszelék ilyenfajta felhasználását.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 óriás szelet pontyhoz (gerinc része)
- 2 db tojást sóval felverve használj ehhez a mennyiséghez (az arány miatt írtam!)
- Szezámlisztet, napraforgóbél lisztet, kókuszlisztet használhatsz a szeletek elsõ forgatásához
- A lisztezett szeleteket forgasd meg ezután a tojásban, majd pedig valamilyen külsõ panírban – pl. finomra õrölt szezámmagban, szezámpehelyben (Mindkettõhöz keverj õrölt köménymagot!), vagy dióban
- Egyéni ízlés szerint történhet a sütés: Én tapadás mentes sütõben kevés sertészsírban sütök; van, aki viszont bõ zsírban. Meg lehet próbálni nagyobb mennyiséget tepsiben-sütõben, mert a sertés és a csirkehúsok rántott formáinál a sütõben sütés mûködik!