Pollo estofado de las palamas
sponsored links
Ezt a kimondhatatlan nevû argentin ételt Mazsi barátnõje, Évi hatására vadásztam le az internetrõl. Az történt ugyanis, hogy Évi is megírta szakdolgozatát, aminek címe: Az argentin konyha, és átküldte nekem egyik este, hogy elolvashassam. Éjszaka olvastam, és annyira kedvet kaptam az argentin ételekhez, valamint megéheztem a témától, hogy rögtön rákerestem az interneten a receptekre. Találtam is néhányat, amiket mostanában ki fogok próbálni.
Évi különben argentin-magyar családba született, ugyanolyan jól beszél spanyolul, mint magyarul, sõt Mazsi is tõle és családjától tanult meg spanyolul beszélni. Bár Évi a La Plata torkolatánál fekvõ Buenos Airesben született, és a gyermekkorát is ott töltötte, most már hosszabb ideje itt élnek Magyarországon. Dolgozatában többek között bemutatja, hogy Argentínában a szarvasmarha-tenyésztés a legnagyobb mezõgazdasági ág, és érdekességként elmondja, hogy az állandó szarvasmarha-állomány 40 millió, ami az ország lakosságának felel meg. Ezért aztán a legfontosabb élelmiszer a marhahús, ebbõl készítik a legtöbb ételüket, sülteket, steakeket.
Mivel itt nálunk csak véletlenül és nagy szerencsével lehet finom marhahúshoz jutni, ezért én csak a ...