polentás spenót
sponsored links
Hozzávalók: 2 bögre kukoricadara, víz, só, kókuszzsír, bors, csilipehely, 30 dkg friss spenót, fokhagyma, 1 db mozzarella |
A kukoricadarát kétszeres mennyiségû sós vízben megfõzzük. Forrásban lévõ vízbe öntjük bele a darát és szinte állandóan keverjük, amíg meg nem fõl. Ezt követõen egy kevés kókuszzsírral elkeverjük, majd alufóliára terítjük és hagyjuk kihûlni. Fûszerezzük frissen õrült borssal és csilipehellyel. Miközben hûl a polenta, a spenót leveleket megfuttatjuk olajon, 2-3 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Lecsöpögtetjük, mert elég sok levet enged, majd a kihûlt polentára terítjük. Felszeleteljük a mozzarellát és azt is |