Polentapizza
sponsored links
Most fedeztem fel, hogy ez a receptem még nem került fel a blogra. Ízlett a családnak, de azt mondták, ha pizzára vágynak, akkor inkább igazit kérnek. :D De az utolsó morzsáig is elfogyott, szóval.... :)
Pizza di polenta, avagy polentapizza
Hozzávalók 3-4 személyre: 1 liter víz, 25 dkg kukoricadara, 1,5 teáskanál só, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál szárított oregánó;
a feltéthez:2 dl házi paradicsomszósz vagy ketchup, 15-20 dkg sonka, 15 dkg friss mozzarella, 2 paradicsom, csípõs paprika, olajbogyó, 5 dkg reszelt parmezán, 1 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A polentához a vizet fölforraljuk, magsózzuk, beleszórjuk az oregánót, majd folytonos kavarás közben beleszórjuk a kukoricadarát. Addig fõzzük kavargatva, míg a massza be nem sûrûsödik. Ekkor belekeverjük a vajat is, majd egy olívaolajjal vékonyan megkent kb. 30 cm átmérõjû formába öntjük. Kanállal elsimítjuk úgy, hogy a polentának egy kis pereme keletkezzen, és félretesszük, míg hûl egy keveset, illetve megkeményszik. Rákenjük a paradicsomszószt, rászórjuk a csíkokra vágott sonkát meg a kis kockákra vágott mozzarellát, kirakjuk az olajbogyóval és a karikára vágott paradicsommal meg csípõs paprikával, rászórjuk a parmezánt, és 200 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva kínáljuk a hagyományos pizzához hasonlóan.