Polenta vagy puliszka...mindegy, csajkaja

2012-05-22

sponsored links


Régen nagyon népszerû volt, az utóbbi években pedig szerencsére nagyon felkapták. Régen puliszkának hívták, ma inkább az olaszos polenta elnevezés a menõ. Régebben kukoricalisztbõl készült, mostanában inkább kukoricadarát használnak hozzá.
Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen rég elfeledett finomság lesz a kedvenc snack-vacsora alapanyagom, de az lett. Vettem egy 500 g-os kukoricadarát, és gyakorlatilag 1 hét alatt el is fõztem. Magában tökéletes csajkajának mondanám - úgy értem a magábant persze, hogy hús nélkül. Olyannak, amit néhány jópofa mártogatóssal eleszegetünk a barátnõimmel egy rosézás mellett. Nagyon illenek hozzá a sajtok és a zöldségek, ezerféle kombinációt el tudok képzelni velük. Most a dübörgõ spárgaszezonban természetesen roppanós spárga került bele, juhtúróval és szárított paradicsommal együtt, hogy kellemesen sós legyen.

Spárgás-juhtúrós polenta (hozzávalók - 4 fõre):  ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2012/05/polenta-vag...

sponsored links

Keres?s