POLENTA KOSZORÚ
sponsored links
Volt régebben egy erdélyi kolléganõm, és általa kóstoltam meg elõször a polentát. Nagyon finom volt, õ is tejföllel és juhtúróval készítette. Már régen nem dolgozunk együtt, és most valahogy eszembe jutott az íze. Volt is itthon minden hozzávalóm, úgy hogy nem tétlenkedtem, hamar megcsináltam. Semmi ördöngösség nincs benne, ezáltal annyira pofon egyszerû étel, hogy szinte már egy gyerek is simán elsajátítaná a fõzését. Tejföllel és juhtúróval tökéletes ebéd lehet.
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg kukorica dara, 1 liter víz, só, 1 púpos evõkanál vaj, tejföl, juhtúró. Az ínyencek piríthatnak hozzá egy kis húsos szalonnát is...
A vizet felforraljuk egy csapott kávéskanál sóval, majd mikor forr, állandó kevergetés közben, lassan hozzászórjuk a ...