Pohárkrém az erdõ gyümölcseivel
sponsored links
Csapó 3, azaz a desszert :) Nem ez volt az eredeti terv, de mivel habtejszínem nem volt itthon az eredetileg tervezett (és majd egyszer ezt is biztosan elkészítem) desszerthez, így változtattam a terven, és egy másikat készítettem, melynek eredeti receptjét kicsit átalakítottam, csak ahogy szoktam :)
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejföl
2 ek. tej
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 g zselatin
2 ek. citromlé
2 ek. citromlé
35 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
A gyümölcsöt, amennyiben fagyasztottat használok, kiveszem a mélyhûtõbõl és hagyom kiengedni.
A mascarponét habosra keverem, melyhez hozzáadom a tejfölt és a tejet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd tovább keverem. A zselatint feloldom 3 ek. vízben, és éppen csak felmelegítem. Hozzáadok egy merõkanál krémet, ebben jól elkeverem, majd az egészhez keverem.
A gyümölcsbõl félreteszek a díszítéshez néhány szemet, majd a maradék felét szétosztom a poharak aljába. Erre jön a krém fele, majd megint gyümölcs és végül a maradék krém. Egy órára (de lehet akár egy éjszaka is) hûtõbe teszem, majd a félretett gyümölccsel díszítem.
A gyümölcsbõl félreteszek a díszítéshez néhány szemet, majd a maradék felét szétosztom a poharak aljába. Erre jön a krém fele, majd megint gyümölcs és végül a maradék krém. Egy órára (de lehet akár egy éjszaka is) hûtõbe teszem, majd a félretett gyümölccsel díszítem.