Pogácsa töpörtyûmorzsával

2012-10-31

sponsored links


Mondhattam volna zsíralját is a töpörtyûmorzsa helyett. Amikor zsírt sütünk zsírszalonnából, és leöntjük a tiszta zsírt, kiszûrjük a töpörtyût, ott marad az alján az apró barna morzsa. Nos, errõl beszélek. Magam is szoktam zsírt sütni, de túl ritkán lehet rendes zsírszalonnát kapni, így gyakrabban az fordul elõ, hogy veszem a zsírt a piacon. Már az egerági kispiacra is jön szombatonként egy kistermelõ, aki füstölt árut, zsírt és töpörtyût árul, no meg ilyen zsíralját. A töpörtyû aranyárban van. Valahogy nem veszi be a gyomrom, annyit adjak a töpörtyûért, mint a sonkáért. Nem is veszek. Akkor van, ha én sütöttem. De ez a zsíralja most megfogott. Arra gondoltam, hogy biztos jó lenne vele a pogácsa. Nem is csalódtam, bár a folyamat közben nem is egészen úgy jutott eszembe, ahogy terveztem. De majd utólag megírom, hogy az eredeti ötlet jobb lett-e. Ez is vállalható, és nem akarom elfelejteni, ezért leírom.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 kávéskanál (10 g) só, 2,5 dkg élesztõ, 1 kiskanál cukor, 12,5 dkg ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s