Pogácsa teljes kiõrlésû lisztbõl
sponsored links
Mindenféle vendégváró falatot valamilyen mértékben igazítani kell a további ételsorhoz. Hiszen ha padlizsános fõételt készítünk , akkor már nem túl szerencsés egy padlizsános mártogatóval kezdeni. A pogácsa egy univerzális falat, ne készítsük túl nagyra inkább minél kisebbre, ettõl különlegessé válik, még tovább növelhetjük a hatást különbözõ természetes adalékokkal, mint szezámmag, tökmag, lenmag, mák, kalinji, stb. Ezeket bele is gyúrhatjuk a tésztába és rászórhatjuk a tetejére is, nem kell feltétlenül tojással megkenni a tetejét, lehet kurkumás vízzel is.
Ide kell írnom hogy a teljes kiõrlésû liszt lehetõleg bio legyen, mert a konvencionálisan termesztett gabonákat gyomirtóval kezelt földbe vetik, és fejlõdése során akár 6-8 alkalommal is vegyszeres permetezéssel kezelik. Ez a rengeteg egészségünkre ártalmas anyag fõleg a szemet körülvevõ maghéjakban rakódik le (ezért történhettek mérgezések a teljes kiõrlésû gabonából készült péksüteményektõl). Ettõl a vegyszermennyiségtõl ily módon megvédhetjük magunkat ha bio búzát használunk, melyek többnyire régi fajták, vagy tönkölybúza (aki nem hiszi egyen továbbra is egyszerûen vegyszereset mint eddig).
A pogácsához kell ...