Pogácsa kevert liszttel, kolbásszal
sponsored links
A receptet és a képeket Gál Mária küldte.
Marika elbeszélése szerint a liszteket az éppen otthon lévõkbõl választotta. Ez azért fontos információ, mert a szezám és a törökmogyoró liszt más liszttel is kiváltható!
Ez egy másik kevert lisztes recept, mely az ötletet adta!
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 tk. só
- 10 g utifûmaghéj
- 3 dkg tápióka keményítõ
- 4 dkg bambuszrostliszt
- 1,5 dkg szezámliszt
- 1 dkg tojásfehérjepor
- 3 dkg manióka liszt
- 3 dkg törökmogyoró liszt
- 10 dkg tisztított vaj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. almaecet
- kb. 10 dkg kolbász feldarabolva
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
- A folyékony hozzávalókat botmixerrel összeturmixoltam, majd folyamatosan belekavartam a liszteket, a kolbászt, pár percet hagytam pihenni;
- azután a tésztát egy sütõpapírra borítottam, amit megolajoztam egy picit , majd egy másik sütõpapírt a tészta tetejére borítottam, melyet szintén beolajoztam, hogy ne ragadjon rá annyira a tészta.
- A tésztát szétnyújtottam kb. egy ujjnyi vastagságúra, a felsõ papírt lehúztam róla, majd megszórtam a reszelt sajttal és megpróbáltam felcsavarni, ami igencsak nehéz.
- Felszeleteltem a rudat és átraktam egy sütõpapírral bélelt tepsire.
- A pogácsákat légkeveréses sütõben 180 fokon sütöttem.