Pogácsa kevert liszttel, kolbásszal

2017-05-02

sponsored links

A receptet és a képeket Gál Mária küldte.
Marika elbeszélése szerint a liszteket az éppen otthon lévõkbõl választotta. Ez azért fontos információ, mert a szezám és a törökmogyoró liszt más liszttel is kiváltható!
Ez egy másik kevert lisztes recept, mely az ötletet adta!
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 1 tk. só
  • 10 g utifûmaghéj
  • 3 dkg tápióka keményítõ
  • 4 dkg bambuszrostliszt
  • 1,5 dkg szezámliszt
  • 1 dkg tojásfehérjepor
  • 3 dkg manióka liszt
  • 3 dkg törökmogyoró liszt
  • 10 dkg tisztított vaj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet
  • kb. 10 dkg kolbász feldarabolva
  • 5 dkg parmezán sajt
 Elkészítés:
  • A folyékony hozzávalókat botmixerrel összeturmixoltam, majd folyamatosan belekavartam a liszteket, a kolbászt, pár percet hagytam pihenni;
  • azután a tésztát egy sütõpapírra borítottam, amit megolajoztam egy picit , majd egy másik sütõpapírt a tészta tetejére borítottam, melyet szintén beolajoztam, hogy ne ragadjon rá annyira a tészta.
  • A tésztát szétnyújtottam kb. egy ujjnyi vastagságúra, a felsõ papírt lehúztam róla, majd megszórtam a reszelt sajttal és megpróbáltam felcsavarni, ami igencsak nehéz.
  • Felszeleteltem a rudat és átraktam egy sütõpapírral bélelt tepsire.
  • A pogácsákat légkeveréses sütõben 180 fokon sütöttem.

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=31711

sponsored links

Keres?s