Pogácsa
sponsored links
Életemben elõször sütöttem pogácsát. Már régóta tervben volt, hogy egyszer kipróbálom, de most a kenyérsütõ automata igazán megkönnyítette a dolgomat. Tavaly nyár óta, amióta használom, készült már benne máshoz is kelt tészta, pl. lángoshoz vagy pizzához, most pedig végre pogácsához is.
Hozzávalók:
Amikor a tésztánk szépen megkelt (vagy a kenyérsütõgép dagasztó-kelesztõ programja lejárt) akkor lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és hajtogatjuk. Egy tepsit kivajazunk, és egy pogácsaszaggatóval - vagy egy lisztbe mártott pohárral - kiszaggatjuk a pogácsákat. Tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket éles késsel bevagdossuk, és megkenjük a tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 kocka RAMA
- 25 g élesztõ (vagy 1 tasak szárított)
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája (a tésztába)
- 1 tk. só
- 150 ml langyos tej
- 1 tojásfehérje (a kenéshez)
Amikor a tésztánk szépen megkelt (vagy a kenyérsütõgép dagasztó-kelesztõ programja lejárt) akkor lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és hajtogatjuk. Egy tepsit kivajazunk, és egy pogácsaszaggatóval - vagy egy lisztbe mártott pohárral - kiszaggatjuk a pogácsákat. Tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket éles késsel bevagdossuk, és megkenjük a tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.