Pogácsa a falról
sponsored links
Nem, nem hanyagolom el a blogot, csak némi változás állt be az életemben. HTB-bõl elfoglalt, dolgozó nõvé változtam, ami igen nagy szervezést igényel, ha továbbra is ennyit akarok fõzni. Most már átérzem, miért vesznek sokan félkész kaját, miért nem fõznek. Francnak van kedve 8 óra munka meg egy óra utazás után még nekiállni fõzni. Na majd meglátjuk. Szóval, ha ritkábban jelentkezem, az ezért van. De azért igyekszem felkutatni a gyorsan elkészíthetõ, de viszonylag normális kajákat.
És a pogácsa? Hát az úgy történt, hogy megint maradt egy adag krumplipüré és gondoltam, sütök belõle pogácsát, de olyan élesztõs fajtát. Átlapoztam a szakirodalmat, de nem találtam ilyet. Kétségbeesésem fásult bámulásba fordult, amikor megakadt a szemem a konyhaasztallal szemben lévõ receptes tablón. Ezen a ?képen? kézzel írt receptek vannak, a Nagyim, Anyukám és az én receptjeim. És itt fedeztem fel, hogy Nagymamámnak van ott egy élesztõs krumplis pogácsa receptje. Kicsit átalakítottam, szokás szerint egy kis teljes kiõrlésû liszttel, mangalica zsírral stb. A mennyiségeket fel lehet szorozni a krumpli vagy krumplipüré mennyiségének megfelelõen.
Hozzávalók:
15 dkg fõtt krumpli vagy krumplipüré
50 dkg liszt (abból 100 g teljes kiõrlésû) ...