Podagrafüves, hajdinás laskaleves

2017-11-24

sponsored links

A késõi laskagomba késõ õsztõl megjelenõ finom erdei gomba. A podagrafû erdõkben és sokszor kertekben is jól szaporodó levélzöldségnövény és gyógynövény. Ezúttal egy gyors és egyszerû és finom leves készült belõlük gyökérzöldségekkel gazdagon és hajdina (pohánka) betéttel.


Hozzávalók:
1-2 csészényi darabolt késõi laskagomba 
1 nagyobb sárgarépa kockázva
1 fél kisebb pasztinák kockázva
1 nagyobb szelet zellergumó kockázva
1 kisebb petrezselyemgyökér kockázva
1 fél csészényi hajdina/pohánka
1 csészényi apróra vágott podagrafû
1 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kisebb vöröshagyma egészben
1 evõkanál zsír (vagy olaj)
víz
 Fûszerek: só, õrölt fekete bors, õrölt köménymag

Elkészítés:
A fokhagymát és sárgarépa kockákat kevergetve zsíron pirítottam, míg a fokhagyma illatozni nem kezdett, és a répa sárgára nem festette kicsit a zsírt. Ezután hozzáadtam a gombát, a vörös hagymát egészben és a többi gyökérzöldséget; felöntöttem vízzel, fûszereztem, és hozzáadtam az elõzetesen beáztatott hajdinát is. Mikor már szinte megfõtt minden, a levesbe tettem a podagrafüvet is és készre fõztem. (Ha a laskagomba esetleg öregebb, akkor érdemes elõfõzni, nehogy kemény maradjon) 

A saját gyûjtésû gombákat lássa szakellenõr!


Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/11/poda...

sponsored links

Keres?s