Pizzás-ízes csiguszok
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl kézmeleg víz
0,5 dl tej
3 ek. olaj
1,5 tk só
Tölteléknek:
ízlés szerinti mennyiségben összevagdalt kolozsvári szalonna
5 dkg reszelt sajt
2 ek. zöldfûszer keverék ( lehet friss vagy szárított bazsalikom, oregánó, vagy éppen nagyon apróra vagdalt újhagyma zöldje is)
pizza krém
Elkészítés:
A kenyérsütõ üstjébe belepakoljuk a hozzávalókat, és dagasztás-kelesztés programra kapcsolunk. Ha a kenyérsütõben hagyjuk megkelni is a tésztát, akkor van másfél óránk, mialatt kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket, és még egy egyszerûbb ebéd összeállítása is belefér az idõnkbe :-) Ha lejár a program, akkor lisztezett felületen finoman átgyúrjuk a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra. Megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a zöldfûszerrel, szalonnával és reszelt sajttal. Feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vagdaljuk. Jó tanácsként mondom, hogy a legegyszerûbb egy darab cérnával szeletelni, akkor nem folyik ki a töltelék. A tésztarúd alá csúsztatjuk a cérnát, két végét pedig a tészta tetején keresztezve összehúzzuk, így máris vágtunk egy szeletet. A csigákat sütõlemezre tesszük, és hagyjuk újra megkelni. Ez idõ alatt szépen bemelegszik a sütõ, és közepes lángnál megsüthetjük a pizzás csiguszokat kb. 20 perc alatt.
A pizzás csiga receptjéért köszönet Limarának!
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html
Holnap hétfõ, tehát iskola nap. Vagyis illik valami finom tízórait csomagolni fejlõdésben lévõ fiamnak :-) Most erre a pizzás csigára esett a választásunk.
Ha valakinek nincs kenyérsütõ gépe, azért ne mondjon le errõl a finomságról. természetesen hagyományos módon is be lehet dagasztani a tésztát.
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl kézmeleg víz
0,5 dl tej
3 ek. olaj
1,5 tk só
Tölteléknek:
ízlés szerinti mennyiségben összevagdalt kolozsvári szalonna
5 dkg reszelt sajt
2 ek. zöldfûszer keverék ( lehet friss vagy szárított bazsalikom, oregánó, vagy éppen nagyon apróra vagdalt újhagyma zöldje is)
pizza krém
Elkészítés:
A kenyérsütõ üstjébe belepakoljuk a hozzávalókat, és dagasztás-kelesztés programra kapcsolunk. Ha a kenyérsütõben hagyjuk megkelni is a tésztát, akkor van másfél óránk, mialatt kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket, és még egy egyszerûbb ebéd összeállítása is belefér az idõnkbe :-) Ha lejár a program, akkor lisztezett felületen finoman átgyúrjuk a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra. Megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a zöldfûszerrel, szalonnával és reszelt sajttal. Feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vagdaljuk. Jó tanácsként mondom, hogy a legegyszerûbb egy darab cérnával szeletelni, akkor nem folyik ki a töltelék. A tésztarúd alá csúsztatjuk a cérnát, két végét pedig a tészta tetején keresztezve összehúzzuk, így máris vágtunk egy szeletet. A csigákat sütõlemezre tesszük, és hagyjuk újra megkelni. Ez idõ alatt szépen bemelegszik a sütõ, és közepes lángnál megsüthetjük a pizzás csiguszokat kb. 20 perc alatt.
A pizzás csiga receptjéért köszönet Limarának!
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html
Holnap hétfõ, tehát iskola nap. Vagyis illik valami finom tízórait csomagolni fejlõdésben lévõ fiamnak :-) Most erre a pizzás csigára esett a választásunk.
Ha valakinek nincs kenyérsütõ gépe, azért ne mondjon le errõl a finomságról. természetesen hagyományos módon is be lehet dagasztani a tésztát.