Pizzás perec
sponsored links
Most, hogy itt a nagy meleg, sokan igyekszenek elkerülni a sütõt. Nos, nálunk ez nem akadály, mert egy jó kis kelt tésztáért még a forróság is elviselhetõ. Puha péksütit készítettem, amit egy kis mediterrán fûszerezéssel bolondítottam meg, egy kevés reszelt sajttal szórtam meg. Egy pohár gyümölcsteával remek tízórai vagy uzsonna.
A recept megjelent a Kifõztükmagazin májusi számában is.
Hozzávalók 8 perechez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 csapott teáskanál só
*2 csapott evõkanál pizza fûszerkeverék
*2,5 dl langyos tej
*2,5 dkg friss élesztõ
*1 kávéskanál cukor
*0,8 dl olaj
Tetejére:
*1 kisebb felvert tojás
*5 dkg reszelt sajt
Az élesztõt felfuttatjuk a tejben a cukorral, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A tésztát 8 egyforma részre vágjuk, egyenként 50-55 cm hosszú rúddá sodorjuk, perec alakúra formázzuk.
Sütõpapíros tepsiben letakarva 20 percet pihentetjük.
Felvert tojással lekenjük, kevés reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütõben 15 perc alatt hõlégkeveréses módban megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.