Pizzás majomkenyér
sponsored links
Nálunk mindig nyerõ a házi pizza. Véletlenül láttam meg a képet a Pinteresten. Már el is dõlt, hogy még sütöm.
Készítettem egy ap pizzatésztát. Egy olasz pizza készítõtõl hallottam, hogy akkor jó a tészta, ha legalább 12 órát állt. Nálam korán reggel összeállítottam és ebédre sütöttem.
Tészta receptje:
30 dkg finomliszt
5 dkg graham liszt
3 dl víz
4 g porélesztõ
1 tk só
1 ék repceolaj + a kelesztéshez még egy.
Fel/bele/tét:
10 dkg sonka
15 dkg gomba
125 g mozarella
15 dkg cheddar sajt
1 ek repceolaj
2-3 ék ajvár
5-6 aszalt paradicsom
1 tk oregano
1 kk kakukkfû
1 kk frissen õrölt bors
1 marék bazsalikom csíkokra vágva
2 ek sült hagyma
1 ek sûrített paradicsom.
Ezeket a sajtok kivételével össuedarabolva kicsit átpirítottam, kihûtöttem, majd a sajtokat is hozzáadtam.
A tésztát kinyújtottam vékonyra, kb 8x8-as kockákra vágtam és beletöltöttem a ragut, majd gombócot formálta belõle és egy kiolajozott kuglóf formába sorba raktam, míg el nem fogyott. Hagytam 1/4 órát kelni, tetejét megszórtam cheddar sajttal és 200 fokos Sütõben hõlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütöttem.
Készítettem egy ap pizzatésztát. Egy olasz pizza készítõtõl hallottam, hogy akkor jó a tészta, ha legalább 12 órát állt. Nálam korán reggel összeállítottam és ebédre sütöttem.
Tészta receptje:
30 dkg finomliszt
5 dkg graham liszt
3 dl víz
4 g porélesztõ
1 tk só
1 ék repceolaj + a kelesztéshez még egy.
Fel/bele/tét:
10 dkg sonka
15 dkg gomba
125 g mozarella
15 dkg cheddar sajt
1 ek repceolaj
2-3 ék ajvár
5-6 aszalt paradicsom
1 tk oregano
1 kk kakukkfû
1 kk frissen õrölt bors
1 marék bazsalikom csíkokra vágva
2 ek sült hagyma
1 ek sûrített paradicsom.
Ezeket a sajtok kivételével össuedarabolva kicsit átpirítottam, kihûtöttem, majd a sajtokat is hozzáadtam.
A tésztát kinyújtottam vékonyra, kb 8x8-as kockákra vágtam és beletöltöttem a ragut, majd gombócot formálta belõle és egy kiolajozott kuglóf formába sorba raktam, míg el nem fogyott. Hagytam 1/4 órát kelni, tetejét megszórtam cheddar sajttal és 200 fokos Sütõben hõlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütöttem.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.