Pizzatészta - mert mindenkinek, kell hogy legyen bevált receptje
sponsored links
Nem ismerek embert, aki ne szeretné a pizzát, én minden nap ennék (ezt is, ahogy palacsintát:)). Eljött az idõ, hogy itthon is készüljön, hisz NY tegnap este ezt kívánta és nem akartam, hogy rendeljünk... nem titkolom, most az eddigi nagy melegben és a sok nyári program közepette a konyha közelében sem voltam és mindig máshol ettünk, amit én már nagyon unok, hiányzik az otthon és a konyha melege:) Így hát neki láttam! Gondolom mindenkinek van bevált pizzatészta receptje, én Flóránál találtam meg a számomra legmegfelelõbbet, így kisebb változtatásokkal (mert nem volt annyi sima liszt otthon) elkészült. Isteni lett! Biztos, hogy sokszor fog készülni és soha többet rendelés! Állagát tekintve az a fajta tészta, ami kicsit keményebb, vékony, de nem törik, ropog (a tönkölyliszt miatt nekem keményebb is lett). Nekem két gombóc még ott figyel a fagyasztóban, úgyhogy esélyes a mai pizza party is:) Próbáljátok ki TI is! Ha nincs pizza-szeletelõtök, mint nekünk a derelyevágó is megteszi:)
Hozzávalók 4 darab 20-22 cm-es pizzához:
300 g finomliszt (én 100 g sima és 200 g tönköllyel helyettesítettem, mivel nem volt több sima:))
200 g rétesliszt
1 cs szárított élesztõ (vagy 30 g friss)
1 ek cukor ...