Pizzakosárkák
sponsored links
Pizza, kicsikét más formában. Amióta megvannak a kosárka formáim nagyon szeretek bennük készíteni finomságokat. Tipikus partifalat ez a forma, úgy hogy szülinapra vagy baráti összejövetelre kitûnõ.
Pizzakosárkák
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztõ, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál cukor, 1 evõkanál só, a feltéthez: 5-6 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 nagy csokor metélõhagyma, mozzarella vagy más fajta lágy sajt, koktélparadicsom.
Elkészítése: Ha nincs kenyérsütõ gépünk, akkor a cukrot felolvasztjuk 1 dl meleg vízben és felfuttatjuk benne az élesztõt. A sót a liszttel összekeverjük és ráöntjük az élesztõt, az olajat, majd 2 dl meleg vízzel jól összegyúrjuk és dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, kosárka formára kiszúrjuk, és a kosárkákba belehegyezzük. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és snidlinggel, valamint fokhagymával pépesítjük. Megkenjük paradicsommal a kosárkákat, egy szelet sonkát teszünk bele, majd egy szelet sajtos, és egy fél koktél paradicsomot a közepére. Elõmelegített 200 fokos sütõben készre sütjük. Friss metélõhagymával megszórjuk.