Pizzakenyér
sponsored links
- 1 egész és még 1/2 bögre langyos víz,
- 2 tk porélesztõ,
- 3 egész és még 1/3 bögre liszt,
- 2 tk só
- 1,5 tk cukor,
- reszelt sajt,
- apróra vágott kápia paprika,
- apróra vágott kolbász,
- 1 ek olíva olaj.
A lisztet és a többi száraz anyagot az élesztõvel együtt tálba tettem, apránként hozzáadtam a langyos vizet és tésztát gyúrtam belõle. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztettem. Lisztezett munkalapon kicsit átgyúrtam, majd apránként hozzáadtam a paprikát, belegyúrtam, majd hozzáadtam az apróra vágott kolbászt és azt is belegyúrtam. Utána lisztezett munkalapon (aránylag) négyszögletesre nyújtottam, kb 1 cm vastagra. Rászórtam a reszelt sajtot, a széleit behajtogattam, hogy ne folyjon ki a sajt, majd felcsavartam. Sütõpapírral kibélelt kalácsformába tettem és megsütöttem. Amikor már szép piros volt, kivettem, megkentem az 1 ek olajjal és még 3 percre visszatettem.
Házi pizzaszósszal tálaltam, de lehet ketchupot is tenni rá, kinek mi tetszik jobban. Legközelebb szeretnék olívabogyót és hagymát is adni hozzá és a sajtot beledolgozom a tésztába.
Házi pizzaszósszal tálaltam, de lehet ketchupot is tenni rá, kinek mi tetszik jobban. Legközelebb szeretnék olívabogyót és hagymát is adni hozzá és a sajtot beledolgozom a tésztába.