Pizzakenyér

2017-07-30

sponsored links



Hozzávalók :
500 g pizza liszt, vagy helyettesíthetõ 0 fehér liszttel
25 g élesztõ
12 g só
2 evõkanál olívaolaj
250 g langyos víz

A lekenéshez: 3 evõkanál olívaolaj és egy gerezd foghagyma.

Elkészítése :
Langyos vízbe oldjuk fel az élesztõt.
A lisztet tegyük egy  tálba, és adjuk hozzá a sót, az olajat és a feloldott élesztõs vizet. 
Gyúrjuk tésztává. 
Amikor össze állt , vegyük ki a tálból és addig gyúrjuk amíg a tésztánk szép fényes felületû nem lesz vagyis nem ragad a munkafelületünkre.
Takarjuk le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.


Vegyünk elõ egy 24 cm-es magas falú pite sütõformát.
Olajozzuk ki és szórjuk be liszttel.
 A pihentetett tésztát kissé nyújtsuk ki és tegyük bele a formába.


Vágjuk fel cikkekre és pihentessük 10 percig. Közben melegítsük elõ a sütõt 170 fokon.


Tegyük a sütõbe és süssük készre. 


Az elkészült forró pizza kenyeret kenjük le fokhagymás olívaolajjal.










Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/07/pizzake...

sponsored links

Keres?s