Pizzakenyér
sponsored links
Hozzávalók :
500 g pizza liszt, vagy helyettesíthetõ 0 fehér liszttel
25 g élesztõ
12 g só
2 evõkanál olívaolaj
250 g langyos víz
A lekenéshez: 3 evõkanál olívaolaj és egy gerezd foghagyma.
Elkészítése :
Langyos vízbe oldjuk fel az élesztõt.
A lisztet tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a sót, az olajat és a feloldott élesztõs vizet.
Gyúrjuk tésztává.
Amikor össze állt , vegyük ki a tálból és addig gyúrjuk amíg a tésztánk szép fényes felületû nem lesz vagyis nem ragad a munkafelületünkre.
Takarjuk le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.
Vegyünk elõ egy 24 cm-es magas falú pite sütõformát.
Olajozzuk ki és szórjuk be liszttel.
A pihentetett tésztát kissé nyújtsuk ki és tegyük bele a formába.
Vágjuk fel cikkekre és pihentessük 10 percig. Közben melegítsük elõ a sütõt 170 fokon.
Tegyük a sütõbe és süssük készre.
Az elkészült forró pizza kenyeret kenjük le fokhagymás olívaolajjal.